Kofi Annan, emisar ONU si reprezentantul Ligii Arabe in Siria, a fost acuzat ca "traieste pe Marte", dupa ce a declarat ca guvernul lui Bashar Al-Assad si opozitia ar trebui sa poarte un dialog, informeaza The Telegraph. Annan a precizat ca misiunea sa este de a incepe "un proces politic" pentru a rezolva conflictul din Siria. El umeaza sa-l intalneasca pe presedintele sirian in acesta saptamana.

In urma discutiilor purtate cu seful Ligii Arabe, Nabil Elaraby, Annan a avertizat impotriva militarizarii conflictelor din Siria si a cerut opozitiei si guvernului sa gaseasca o solutie politica.

"Sper ca nimeni nu se gandeste foarte serios la folosirea fortei in aceasta situatie", a spus Kofi Annan. El a precizat ca va face propuneri "realiste", care sa ajute la rezolvarea conflictului, insa nu a oferit detalii.

"Se pare ca traieste pe Marte", a declarat Mohammad Saeed, un activist din Damasc. "Intre noi si Bashar Al-Assad se afla cadavrele a 5000 de martiri. Nu ne putem intelege chiar daca vrem acest lucru. Despre ce dialog vorbim?",

Liderul sirian al opozitiei, Burhan Ghalioun, a afirmat, anterior, ca Annan a dezamagit deja poporul sirian, adaugand ca declaratiile sale sunt inutile si nerealiste.