Presedintele american Barack Obama l-a sunat vineri pe noul presedinte rus, Vladimir Putin, incepand astfel o noua relatie cu Moscova, care ar putea testa "relansarea" relatiilor ruso-americane, relateaza AFP. Barack Obama l-a sunat pe viitorul omolog rus din avionul prezidential Air Force One, a declarat unul dintre purtatorii sai de cuvant, Josh Earnest.

Deocamdata nu sunt disponibile detalii despre conversatia telefonica a celor doi sefi de stat.

Cei doi lideri s-ar putea intalni pentru prima data, in calitate de omologi, in cadrul Summit-ului G8 de la resedinta prezidentiale de la David Camp.

In urma rezultatului alegerilor prezidentiale de duminica din Rusia, Washington-ul a reactionat prudent, cerand Moscovei o ancheta "independenta" privind eventuale nereguli.

Casa Alba a afirmat, joi, ca isi formuleaza politica fata de Rusia indiferent de personalitatea liderului aflat la Kremlin. "Politica noastra fata de Rusia este ghidata de interesele noastre, nu de persoane", a declarat Jay Carney, purtatorul de cuvant al presedintelui american.

"Politica de relansare cu Rusia, adoptata de presedintele Obama dupa preluarea functiei, a fost benefica pentru securitatea Statelor Unite si interesele lor comerciale", a continuat el.