​Tabloidul german Bild, ziarul cu cel mai mare tiraj din Germania, a hotarat sa puna capat traditiei de a mai publica fotografii cu femei dezbracate pe prima pagina, pentru prima data in 28 de ani, informeaza BBC. Incepand cu 1984, cotidianul german a publicat peste 5000 de fotografii cu femei goale pe prima pagina.

Decizia a fost luata joi, in cadrul unei sedinte editoriale, chiar de Ziua Internationala a Femeii. "Poate ca este un pas mic pentru femei, insa este un pas mare pentru Bild si barbati", au declarat reprezentantii tabloidului.

Ziarul german a retiparit o parte a unui articol din 13 mai 1970, care avea titlul "Femeile au mai putin creier decat barbatii". Reprezentantii Bild au precizat ca se simt extrem de jenati din cauza acelui titlu vechi.

Bild va continua sa publice fotografii nud ale femeilor in interiorul ziarului. Motivele ar putea fi legate de schimbarea de imagine sau de scaderea tirajului. Tabloidul german a acordat joi o zi libera angajatelor cu ocazia Zilei Internationale a Femeii, mentionand ca decizia de a nu mai publica fotografii nud pe prima pagina a apartinut barbatilor.