Grecia si Siemens au ajuns la o intelegere privind acuzatiile de mita, suma totala ce urmeaza a fi platita ridicandu-se la 270 de milioane de euro, informeaza presainternationala.

Vineri, Ministerul de Finante grec a anuntat ca Siemens va plati 90 de milioane de euro si va initia investitii in valoare de 100 de milioane de euro in Grecia. In plus, va fi nevoita sa construiasca si o noua unitate de productie in Grecia, costul fiind estimat la aproape 60 milioane de euro, fiind create si 700 de noi locuri de munca.

Cabinetul grec a aprobat in unanimitate intelegerea, iar parlamentul elen va trebui sa isi dea acceptul final, conform comunicatului.

O comisie parlamentara a publicat un raport de 2000 de pagini in luna ianuarie a anului 2011, prin care se prezenta cum Siemens a dat mita reprezentand milioane de euro in timpul guvernului lui Constantinos Simitis, care a fost prim ministru al Greciei intre 1996 si 2004, si succesorului acestuia, Konstantinos Karamanlis, seful cabinetului pana in octombrie 2009.

Firma germana a fost subiectul unei anchete demarate de catre procurorii eleni si a fost acuzata de finantarea ilegala a partidelor politice si dare de mita pentru a-si asigura contracte guvernamentale, printre care si unele legate de Jocurile Olimpice organizate in Grecia in anul 2004.