​Nicolas Sarkozy, candidatul francez pentru un nou mandat de presedinte la alegerile prezidentiale din primavara, a declarat ca se va retrage din viata politica in cazul in care va pierde viitoarele alegeri, relateaza BBC. Sondajele de opinie arata ca Sarkozy se afla in urma rivalului sau socialist, Francois Hollande, cu care, se pare, se va confrunta in al doilea tur de scrutin din 6 mai.

Criticii il acuza pe Sarkozy ca incearca sa atraga voturile impreuna cu extrema dreapta, dupa ce a afirmat anterior ca Franta are prea multi straini.

"Va spun, da", a raspuns Nicolas Sarkozy, intr-o declaratie pentru postul francez BFMTV, referitor la posibilitatea de a se retrage din politica in caz ca va pierde alegerile prezidentiale.

Presedintele francez, in varsta de 57 de ani, se apropie de sfarsitul primului sau mandat, dupa ce anterior ocupase functia de ministru in timpul mandatului predecesorului sau, Jacques Chirac.

Nicolas Sarkozy a promis sa reduca numarul imigrantilor din Franta de la 180.000 la 100.000 intr-un an, in cazul in care va fi reales. Sarkozy, care este fiul unui imigrant ungur, a spus, de asemenea, ca vrea sa micsoreze ajutoarele acordate imigrantilor care se afla in tara de zece ani.