Un film apocaliptic realizat de un regizor israelian infatiseaza momentele dramatice ale unui atac nuclear iranian asupra Israelului. Filmuletul de 50 de secunde al regizorului Ronen Barany se intituleaza "Ultima zi a Israelului".

Israelul, "atacat" de IranFoto: Captura YouTube

Barany afirma ca scenariul apocaliptic ar putea deveni realitate in cazul in care programul nuclear al Iranului nu este stopat rapid.

In imagini, datate februarie 2013, aparate de lupta strabat cerul, in timp ce camera de filmat inregistreaza mai multe explozii nucleare.

Filmul include mai multe efecte specifice productiilor ce prezinta dezastre.

"I-au trebuit lui Hitler cinci sau sase ani sa elimine sase milioane de evrei. Ahmadinejad o va face in cinci sau sase minute, cu una sau doua bombe. De aceea vreau sa trezesc lumea", a declarat regizorul amator israelian.

In comentariul care insoteste filmul postat pe YouTube, se afirma ca discutiile despre un posibil atac preventiv impotriva Iranului s-au amplificat in Israel in ultimele luni, facandu-i pe unii cetateni israelieni sa se pregateasca pentru un posibil contraatac iranian.

In prezent, exista o lista de asteptare pentru mastile de gaze oferite de guvern, iar autoritatile din intreaga tara au publicat detalii ale adaposturilor disponibile.