Fostul campion mondial de sah Garry Kasparov a ironizat lacrimile varsate de Vladimir Putin in fata fanilor sai, afirmand luni, la mitingul opozitiei din Moscova, ca nu era vorba de o lacrima, "ci o picatura de botox care s-a scurs", relateaza AFP.

El a facut referire, in uralele si rasetele miilor de opozanti, la acuzatiile detractorilor presedintelui, potrivit carora omul forte al Rusiei ar fi un adept al injectiilor cu botox.

De altfel, lacrima lui Putin a fost principalul subiect de glume la mitingul de la Moscova, unde au fost expuse, printre altele, pancarte cu Vladimir Putin cu chipul feminizat de chirurgia estetica.

Pe o alta pancarta scria: "Moscova nu crede in lacrimi ... de crocodil", aluzie la celebrul film sovietic din anii 1980, iar o alta cerea "Interdictia injectiilor cu botox in creier".

Liderul Frontului de Stanga, o miscare comunista, Serghei Udaltsov, a concluzionat, in aplauzele protestatarilor: "Putin nu a plans, dar a inteles ca poporul nu-l va ierta niciodata ca a violat intreaga tara".

Vladimir Putin a explicat ca lacrimile i-au fost provocate de vantul rece si nu de emotia revenirii in fruntea tarii.