Presedintele Rusiei Dmitri Medvedev a ordonat luni procurorului general sa verifice "legitimitatea" deciziei in cazul fostului magnat al petrolului si critic al puterii Mihail Hodorkovski, a anuntat Kremlinul, potrivit AFP.

Medvedev l-a insarcinat pe procurorul general Iuri Ceaika "sa analizeze pana la 1 aprilie legitimitatea deciziilor judecatoresti" privind 32 de persoane condamnate, intre care Mihail Hodorkovski si principalul asociat al acestuia, Platon Lebedev, potrivit comunicatului.

Presedintele in exercitiu a reactionat astfel la cererea opozitiei care i-a transmis o lista considerata a "prizonierilor politici" in cadrul unei intalniri la 20 februarie.

Eliberarea detinutilor politici este una dintre cerintele marilor manifestatii de la Moscova, care au urmat alegerilor legislative contestate din 4 decembrie.

Incarcerat din 2003, Hodorkovski a fost condamnat in doua procese succesive la 13 ani de inchisoare pentru frauda fiscala, spalare de bani si deturnare de petrol, intr-un caz considerat de multi observatori ca o reglare de conturi intre putere si omul de afaceri care a tinut piept Kremlinului si a finantat opozitia.