Presedintele polonez Bronislaw Komorowski a decretat, duminica, doua zile de doliu national, dupa catastrofa feroviara produsa sambata seara pe linia care face legatura intre Varsovia si Cracovia: doua trenuri s-au ciocnit frontal, bilantul fiind 16 morti si 60 de raniti.

"Doliul national a fost decretat pentru zilele de 5 si 6 martie", a anuntat Joanna Trzaska-Wieczorek, purtatorul de cuvant al presedintelui Poloniei. In cele doua zile de doliu national, drapelele vor fi coborate in berna, iar manifestarile sportive si culturale vor fi anulate.

16 oameni si-au pierdut viata si alti 60 au fost raniti sambata seara dupa ce doua trenuri care circulau pe aceeasi linie s-au ciocnit frontal la Szczekociny, in sudul Poloniei, aceast fiind cea mai grava catastrofa feroviara din istoria tarii, dupa 1990, anunta AFP. Cei 60 de raniti, majoritatea aflati in stare grava, au fost spitalizati.

Printre raniti se numara si cetateni ucraineni, spanioli si francezi. In cele doua trenuri implicate in accident se aflau, in total, in jur de 350 de persoane.

Autoritatile poloneze au demarat o ancheta pentru a stabili cauzele tragediei.