Un judecator din statul american Rhode Island a anuntat ca i-a interzis sa mai conduca vreodata unui tanar de 17 ani, care provocase un grav accident de circulatie, deoarece a vrut in acest fel sa trimita un mesaj in legatura cu sofatul iresponabil, transmite CBS Connecticut. Lyle Topa si alti trei liceeni au fost raniti in accidentul produs in 23 octombrie 2011, in Charlestown.

In momentul accidentului, Topa conducea masina desi avea permisul auto suspendat. Unul dintre liceenii raniti a fost in coma timp de mai multe saptamani.

Judecatorul William Guglietta a decis sa revoce permisul lui Topa pentru tot restul vietii, din cauza accidentului din toamna anului trecut.

Guglietta a declarat ca soselele din Rhode Island sunt "presarate cu visele sfaramate si viitorul distrus", adaugand ca este timpul ca autoritatile "sa devina serioase" in ceea ce priveste sofatul periculos.

"A fost cea mai stricta, cea mai drastica pedeapsa pe care acest tribunal a putut-o da", a declarat magistratul, citat de The Westerly Sun.

Avocatul tanarului a declarat ca sentinta este prea dura si ar putea fi abuziva. Tanarul poate face apel, cerand tribunalului sa-i dea inapoi permisul auto.