Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, candidat la viitoarele alegeri prezidentiale, a fost huiduit, joi, in cursul unei deplasari la Bayonne, in sudul Frantei, manifestantii adunandu-se in fata unei cafenele unde seful statului era asteptat, informeaza AFP.

Presedintele Sarkozy a fost huiduit de cateva sute de activisti care strigau "Sarko, presedintele bogatilor!", "Sarkozy, pleaca!", acoperind astfel uralele partizanilor sefului de stat care, la randul lor, strigau "Sarkozy, presedinte!".

Seful de stat francez si-a croit drum cu greu pe stradutele inguste ale centrului istoric din Bayonne pana la intrarea in cafenea, unde era asteptat la o reuniune. Inainte de a intra in bar, manifestantii au aruncat cu oua in directia lui Sarkozy, fortele de ordine fiind mobilizate pentru a permite iesirea in siguranta a presedintelui francez.

In cafenea, Sarkozy a denuntat in fata jurnalistilor "violentele unei minoritati si comportamentul inadmisibil, referindu-se la etnicii basci. El a precizat ca regreta "unirea militantilor socialisti cu separatistii basci".

Francois Hollande, candidatul socialist la alegerile prezidentiale, l-a acuzat recent pe Sarkozy de infiintarea unui "sistem" in avantajul sau politic in politie si justitie. Hollande a mai declarat ca inaltii functionari ai acestui sistem "vor fi fortati sa cedeze locul altora" in cazul in care ar deveni noul presedinte al Frantei.