Presedintele Barack Obama s-a declarat "increzator" miercuri in faptul ca misiunea americana in Afganistan se va incheia in 2014, in ciuda recentelor violente din aceasta tara, relateaza AFP.

"Razboiul este foarte dificil si niciodata nu se desfasoara perfect. Insa, datorita perseverentei echipelor noastre, sunt increzator in faptul ca vom putea ramane pe drumul care va permite pana in 2014 sa retragem soldatii si sa ii eliberam din rolul de lupta", a afirmat Obama intr-un interviu pentru postul de televiziune ABC.

Treizeci de persoane, printre care doi soldati NATO, au murit si cel putin 200 au fost raniti de saptamana trecuta in revolte, atacuri si atentate anti-americane legate de incinerarea de catre soldati americani a unor exemplare din Coranu in baza militara de la Bagram (nord).

Statele Unite si-au prezentat scuzele pentru incinerarea Coranului si au explicat ca gestul soldatilor americani nu a fost intentionat.

Obama, care a scris el insusi o scrisoare prezentandu-si scuzele catre presedintele afgan Hamid Karzai, a apreciat ca gestul a "linistit lucrurile".

"Nu am scapat inca. Insa orice decizie voi lua, solicitand recomandarile celor de la fata locului, va fi pentru a ii proteja cat mai bine pe (soldatii) nostri si pentru a ne asigura ca isi vor indeplini misiunea", a adaugat presedintele.