Premierul Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat marti ca nu este speriat de tentativele de asasinat care il vizeaza, a doua zi dupa ce televiziunea rusa a prezentat un complot al unor islamisti ceceni care ar fi fost dejucat de serviciile secrete rusesti si ucrainene, relateaza AFP.

"Oamenii care sunt in pozitia mea trebuie sa traiasca cu asta. Aceste lucruri nu trebuie sa aiba un impact asupra muncii. Ele nu m-au deranjat niciodata si nu ma vor deranja niciodata. Daca ne este permanent frica nu mai e posibil sa traiesti", a spus Putin, citat de agentiile rusesti.

"Traiesc cu asta din 1999, fara incetare. La acel moment, a fost chiar infiintata o unitate speciala pentru a lupta impotriva acestui tip de acte", a adaugat primul ministru.

Principala televiziune publica, Pervi Kanal, a anuntat luni ca un complot a fost dejucat de catre serviciile secrete ucrainene si rusesti, dupa descoperirea in Ucraina a unui grup legat de seful rebeliunii islamiste din Caucazul rusesc si dusmanul numarul unu al Kremlinului, Doku Umarov.

Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al lui Putin, Dmitri Peskov.

O parte a mass-mediei si-a exprimat perplexitatea fata de momentul ales pentru a anunta acest complot, in conditiile in care prezumtiva grupare de teroristi a fost reperata de serviciile secrete ucrainene in 4 ianuarie, dupa explozia unei bombe artizanale intr-un apartament din Odesa.

Alegerile prezidentiale din Rusia vor avea loc in 4 martie si ar urma sa fie castigate de Vladimir Putin inca din primul tur.