​In decembrie, hotii au spart sistemele de date ale Stratfor si au furat un numar considerabil din adresele de e-mail ale companiei, alaturi de alte informatii confidentiale despre cititorii, abonatii si angajatii Stratfor. Aparent, e-mail-urile furate vor fi publicate de Wikileaks. Acest lucru reprezinta o incalcare deplorabila, nefericita si ilegala a vietii private, sustine Stratfor, intr-un comunicat de presa.

Unele dintre aceste adrese de e-mail ar putea fi falsificate sau modificate pentru a include inexactitati; unele ar putea fi autentice. Nu vom valida niciuna. Desi proprietatea noastra a fost furata, nu vom fi victime de doua ori intrebandu-ne ce s-a intamplat, se arata in comunicatul Stratfor.

Pentru abonatii si prietenii Stratfor, subliniem ca divulgarea acestor adrese de e-mail nu inseamna ca a mai avut loc un atac asupra computerelor si sistemelor de date ale Stratfor. Sistemele de date ale Stratfor, la care am muncit din greu de la atacul din decembrie, raman sigure si protejate.

Impreuna cu atacul de anul trecut, publicarea acestor adrese de e-mail reprezinta un atac direct la adresa Stratfor. Aceasta este o alta incercare de reduce la tacere si de a intimida compania si o vom respinge. Sub conducerea fondatorului si a CEO-ului, George Friedman, Stratfor nu va fi redusa la tacere si va continua sa publice analize geopolitice pe care prietenii si abonatii nostri au ajuns sa se bazeze.

Dupa cum am spus, Stratfor a lucrat pentru a construi o buna retea de surse in tari din intreaga lume, la fel cum ar proceda orice publicatie globala de analiza geopolitica. Am facut acest lucru intr-un mod simplu si ne-am angajat sa indeplinim cele mai inalte standarde de conduita profesionala.

Stratfor nu este o organizatie a guvernului si nu are legaturi cu guvernul. E-mail-urile reprezinta o proprietate privata. La fel ca toate de e-mail-urile private, acestea au fost scrise la intamplare si nimeni nu se astepta ca altcineva, in afara de expeditor si destinatar, sa vada continutul acestora. Ele ar trebui citite ca atare.

Stratfor intelege ca acest atac si consecintele sale, inclusiv dezvaluirea informatiilor de catre Wikileaks, au creat dificultati abonatilor, prietenilor si angajatilor nostri. Ne cerem din nou scuze pentru problemele provocate de acest incident si apreciem profund loialitatea demonstrata pentru Stratfor in urma atacului de anul trecut.

Vrem sa va asiguram de angajamentul Stratfor in recastigarea increderii fata de publicul sau si vom continua sa facem ceea ce stim mai bine: crearea si publicarea de analize geopolitice.