Un elev a fost ucis si alti patru au fost raniti luni dupa ce un atacator a deschis focul in cantina unui liceu din apropiere de Cleveland (SUA), chiar in momentul in care urmau sa inceapa cursurile in institutia de invatamant, transmite CNN, citand oficiali din politie si FBI. Agentul special FBI Scott Wilson a afirmat ca atacatorul a fost arestat. Incidentul armat a avut loc in Chardon (Ohio), un oras cu circa 5100 de locuitori, aflat la circa 50 de km de Cleveland.

Incident armat in OhioFoto: Agerpres

Oficialii afirma ca atacatorul de la Chardon High School este un elev al liceului.

Wilson a refuzat sa spuna cat de grav raniti au fost cei patru elevi, afirmand doar ca "speram ca ei sa fie bine".

Inspectoratul scolar a inchis scolile din Chardon (Ohio), un oras cu circa 5100 de locuitori, aflat la circa 50 de km de Cleveland.

Desi oficialii din domeniul educatiei i-au asigurat pe parinti ca restul studentilor sunt in siguranta, acestia s-au grabit sa ajunga la liceul unde a avut loc incidentul, pentru a-si recupera copiii.

"Astfel de lucruri nu se intampla aici, in Chardon. Toata lumea e suparata", a declarat unul dintre parinti.

Inspectorul scolar din Chardon, Joseph Bergant, a declarat ca, in ciuda informatiilor initiale ce vorbeau de doi atacatori, o singura persoana a tras mai multe focuri de arma in cantina liceului. Atacatorul pare sa fie un elev al institutiei de invatamant.

Nu se stie deocamdata cum a fost capturat atacatorul.

Circa 1.500 de elevi invata la Chardon High School.