Un ospiciu din Brunswick, in nordul Germaniei, a descoperit 10.000 de euro intr-un plic, un nou cadou facut de o persoana necunoscuta care a impartit deja 190.000 de euro, incepand din noiembrie, mai multor organizatii caritabile, relateaza AFP.

"Miercuri seara o stagiara a descoperit un plic sub presul de la intrare", a povestit directorul adjunct al ospiciului, Eva Reuleke, duminica. "Acesta continea 20 de bancnote de 500 de euro".

"Nu avem nici cea mai mica idee" cine este donatorul, a adaugat ea.

Incepand din luna noiembrie anul trecut, orasul Brunswick, cu 250.000 de locuitori, este teatrul unor donatii misterioase facute organizatiilor caritabile sau sociale.

"Modul de operare" consta in plasarea unor plicuri pline de bancnote. Majoritatea donatiilor sunt de 10.000 de euro.

Astfel, un pastor a gasit un plic in cartea de rugaciuni. Cateva zile mai tarziu, cantina populara a gasit si ea un plic cu bancnote. La jumatatea lunii februarie, insarcinatul pe probleme de saracie a copiilor din oras a descoperit si el trei plicuri continand 11.500 de euro.

"Miracolul din Brunswick" a inceput in octombrie, dupa publicarea in zirul local al unui articol despre furtul unei genti. Dupa cateva zile, asociatia pentru ajutorarea victimelor din Brunswick descoperea 10.000 de euro.

In total, au fost donati 190.000 de euro, potrivit calculelor facute de cotidianul local Braunschweiger Zeitung.