Fortele pakistaneze au inceput sambata demolarea vilei in care Osama bin Laden a fost ucis de un comando american in orasul-garnizoana Abbottabad (nord-vest), relateaza AFP.

Complexul din AbbottabadFoto: Agerpres/AP

"Doua buldozere au fost mobilizate. Operatiunile de demolare sunt in curs. Ele sunt efectuate de fortele de securitate, printre care sunt si militari", a declarat, prin telefon, un responsabil al politiei care se afla la fata locului, dar care a solicitat anonimatul.

"Vad praful care iese din cladire", a adaugat acest oficial. Politia a fost amplasata in exteriorul cladirii iar fortele armate in interiorul proprietatii, a precizat el.

"Am primit ordinul sa mergem acolo", a declarat un alt ofiter de politie, Sameen Jan, care a confirmat ca resedinta este "in curs de demolare".

Potrivit martorilor oculari, soldatii au blocat accesul la cladire si au interzis ziaristilor sa faca poze sau sa se apropie de vila.

Resedinta unde bin Laden se ascundea de mai multi ani se afla sub controlul fortelor de securitate din momentul in care liderul al-Qaeda a fost ucis in data de 2 mai 2011 de un comando american.