Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, a pledat, intr-un interviu acordat sambata, pentru iesirea Greciei din Zona Euro, afirmand ca sansele ca economia sa sa redevina competitiva ar fi astfel mai mari, relateaza AFP.

"Nu vorbesc despre excluderea Greciei" din Zona Euro, a subliniat Hans-Peter Friedrich, pentru Der Spiegel, "dar sa ajungem sa cream incitatii pentru o retragere care nu ar putea fi refuzata".

"In afara Uniunii monetare europene, sansele Greciei de a se regenera si a deveni competitiva sunt cu siguranta mult mai mari decat daca ramane in Zona Euro", a continuat ministrul de Interne, membru al Uniunii Crestin-Sociale (CSU), aliatul bavarez al partidului cancelarului Angela Merkel.

Cancelarul, care sustine mentinerea Greciei in Zona Euro, trebuie sa obtina luni o larga majoritate in randul deputatilor din Bundestag in ceea ce priveste ultimul plan de sustinere a Greciei.

La inceputul lunii ianuarie, ea si-a reafirmat, alaturi de presedintele francez Nicolas Sarkozy, vointa de a mentine Grecia in Zona Euro cu conditia ca reformele bugetare sa fie puse in practica de Atena.