UPDATE Ora 17,40 Generalul John Allen, care conduce ISAF, a decis sambata sa "recheme tot personalul" fortei internationale care lucreaza in ministerele afghane.

"Pentru motive evidente de protectie, am luat masura imediata de a rechema tot personalul ISAF care lucreaza in ministere in si in afara Kabulului", a declarat generlaul Allen.

Potrivit ultimelor informatii, se pare ca cei doi americani erau ofiteri ai NATO, un colonel si un maior.

Initial, se anuntase ca doi consilieri militari americani au fost ucisi sambata intr-un schimb care a avut loc in ministerul de Interne din Kabul.

Aceasta este a cincea zi consecutiva de violente care zguduie Afghanistanul, dupa ce soldati americani au ars mai multe exemplare din cartea sfanta a Islamului, Coranul, intr-o baza americana, relateaza AFP.

"A fost un schimb de focuri la comandamentul ministerului de Interne si doi americani au fost ucisi", a declarat o sursa guvernamentala, care a preferat sa-si pastreze anonimatul.

Anumite surse invoca o "disputa verbala" care s-ar fi aflat la originea schimbului de focuri.

ISAF, forta armata a ANTO, a precizat ca este "la curent" cu incidentul din Kabul, fara a face alte comentarii.

Tot sambata, patru afgani au fost ucisi si 56 raniti intr-un atac asupra unui complex al ONU din Kunduz (nord), astfel incat bilantul victimelor de la inceputul revoltelor declansate de arderea Coranului a ajuns la 27.