Trei membri ai Congresului american au primit scrisori de amenintare ce contineau o pulbere suspecta, insa au descoperit ulterior ca acel praf ar fi inofensiv, relateaza Reuters. Oficialii din justitie au avertizat, miercuri, ca astfel de scrisori ar mai putea fi trimise. Oamenii de televiziune americani Jon Stewart si Stephen Colbert au primit, de asemenea, astfel de scrisori de amenintare, al caror continut avertiza asupra unor atacuri biologice la adresa senatorilor americani.

Alte scrisori expediate unor institutii mass-media avertizau ca o suta de scrisori au fost deja trimise catre birourile de la Washington ale senatorilor americani si ca zece dintre acestea contin un patogen mortal, potrivit unei surse din domeniul justitiei.

Cel putin doua dintre aceste scrisori, continand o substanta sub forma de pudra, au fost primite deja, una la biroul unui senator si o alta la biroul administrativ al unui membru al Camerei Reprezentantilor.

Testele au demonstrat ca substanta continuta de scrisori este inofensiva, insa oficialii nu au precizat ce continea o a treia scrisoare, conform unei declaratii adresate membrilor Senatului american. Oficialii din justitie au avertizat, totodata, ca o atentie deosebita ar trebui acordata scrisorilor expediate din Portland, Oregon.