Politistii afgani au descoperit 41 de copii pe care insurgentii intentionau sa-i foloseasca ca atacatori sinucigasi, a anuntat marti un purtator de cuvant al Ministerului de Interne, citat de CNN. Sediq Seddiqi a afirmat ca patru insurgenti urmau sa-i transporte pe copii, peste munti, in Pakistan. Copii locuiesc in provincia estica Kunar.

"Credem cu tarie ca micutii urmau sa fie dusi in Pakistan pentru a fi antrenati, indoctrinati si trimisi inapoi ca dusmani ai afganilor", a spus Seddiqi.

Copiii au varste cuprinse intre 6 si 11 ani, a declarat oficialul, adaugand ca politistii i-au predat familiilor lor.

Potrivit lui Seddiqi, copiii au fost salvati in districtul Watapur din provincia Kunar.

"Insurgentii ii inseala pe afganii saraci si le iau copiii", a afirmat purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne de la Kabul.

CNN precizeaza ca fortele afgane si cele din coalitia internationala au arestat in trecut mai multi copii trimisi in misiuni sinucigase.

La inceputul acestei luni, soldatii afgani au arestat, pentru a doua oara, doi copii din provincia Kandahar, suspectati ca urmau sa participe la misiuni sinucigase.

Cei doi copii au facut parte dintr-un grup de atacatori kamikaze care au fost gratiati de presedintele Hamid Karzai vara trecuta. Copii au mers in Quetta (Pakistan) pentru a se antrena, inainte de a fi trimisi din nou in Afghanistan pentru a realiza atacuri sinucigase.