Fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost arestat preventiv, marti dumineata, de Procuratura din Lille, intr-un dosar in care este acuzat de complicitate la proxenetism, anunta Le Monde. Acest caz, denumit "Carlton din Lille", dupa numele hotelului din acest oras din nordul Frantei al carui proprietar este de asemenea inculpat, a dezvaluit posibila participare a lui Dominique Strauss-Kahn la petreceri din Paris si Washington cu prostituate platite de oameni de afaceri.

Dosarul Carlton este un caz de proxenetism si abuz ce implica minore din Lille, iar procurorii se afla in posesia unor discutii telefonice intre Dominique Strauss-Kahn si un alt inculpat pe tema unor petreceri private. "Vii insotit la Washington?", il intreaba fostul director al FMI pe un om de afaceri inculpat in dosar, dupa care intreaba "O cunosc?". Omul de afaceri Fabrice Paszkowski a fost inculpat la 21 octombrie pentru proxenetism agravat in banda organizata, asociere de infractori, escrocherie si abuz de bunuri sociale, fiind plasat in arest preventiv.

Dominique Strauss-Kahn a cerut inca din luna octombrie sa fie audiat in acest dosar. El a sustinut ca in acest fel va pune capat "insinuarilor si extrapolarilor hazardate si inca o data rauvoitoare" in ceea ce il priveste.

Numele lui Dominique Strauss-Kahn a fost amintit de cateva dintre prostituatele si de intermediarii implicati in cazul Carlton, ancheta inceputa in luna martie in care autoritatile investigheaza acuzatiile de prostitutie referitoare la implicarea unor minore. Conform acuzatiilor, activitatile ilegale s-au desfasurat, printre altele, in incinta hotelului Carlton din Lille.

Dominique Strauss-Kahn a fost achitat in luna august de Curtea Suprema din SUA intr-un caz de agresiune sexuala. La 14 mai, Dominique Strauss-Kahn a fost arestat la New York, in urma acuzatiilor unei cameriste din metropola americana, care sustinea ca acesta a incercat sa o violeze. Ulterior, fostul director al FMI a fost plasat, o perioada, in arest la domiciliu.