Urme de cocaina au fost gasite pe un fir de par recoltat de la capitanul navei Costa Concordia, sustin avocatii care ii reprezinta pe supravietuitori, dar medicul specialist care a efectuat analizele pentru procurori nu a gasit droguri in probele de urina si par, relateaza Sky News, citat de Mediafax.

Francesco Schettino, in varsta de 52 de ani, se afla in arest la domiciliu in locuinta sa din apropiere de Napoli, in timp ce este anchetat pentru ucidere din culpa si abandonarea navei, atunci cand aceasta a lovit o stanca in apropiere de coasta italiana la 13 ianuarie. Bilantul victimelor ar fi de 32 de morti, inclusiv 15 persoane ale caror cadavre nu au fost gasite.

Grupul italian pentru protectia consumatorului Codacons, care ii reprezinta pe unii supravietuitori, sustine ca probele de ADN au fost luate la 17 ianuarie, adaugand ca rezultatele sunt "foarte ciudate". Acesta le-a cerut procurorilor sa ordone un alt test pentru a vedea daca probele au fost contaminate, manipulate gresit in mod accidental sau schimbate.

Nici procurorii, nici avocatul lui Schettino nu au putut fi contactati pentru a comenta aceste informatii.