Un "numar mare" de drone militare si ale serviciilor de informatii americane monitorizeaza atacurile armatei siriene asupra fortelor opozitiei si civililor, a informat sambata postul de televiziune american NBC, citat de AFP.

Postul de televiziune a citat surse oficiale americane din domeniul Apararii declarand ca zborurile avioanelor fara pilot nu constituie o pregatire a unei interventii militare americane.

Guvernul american spera ca infomatiile obtinute in urma supravegherii aeriene si a interceptarilor comunicatiilor guvernului si armatei siriene sa poata fi folosite pentru a argumenta infavoarea unui raspuns international impotriva Siriei, precizeaza postul de televiziune.

Potrivit NBC, s-au purtat discutii la Casa Alba, la Departamentului de Stat si la Pentagon in vederea organizarii unor eventuale misiuni umanitare in Siria. Oficialii americani se tem insa ca astfel de misiuni nu ar putea fi lansate fara a pune in pericol participantii si a antrena Statele Unite intr-un conflict militar in Siria.