​Presedintele venezuelean Hugo Chavez l-a atacat pe contracandidatul sau la alegerile prezidentiale, numindu-l "un porc josnic", transmite AFP. Liderul de la Caracas a facut aceste remarci despre Henrique Capriles (39 de ani) in timpul unui discurs difuzat joi seara la posturile de televiziune si de radio nationale.

Henrique CaprilesFoto: Agerpres

Chavez a spus, referindu-se la Henrique Capriles, ca "ai o coada de porc, urechi de porc si gafai ca un porc".

Duminica, Capriles a obtinut o victorie zdrobitoare in cadrul alegerilor primare organizate printre votantii opozitiei. Capriles a castigat peste 1.8 milioane de voturi din totalul de trei milioane, luand prin suprindere regimul de la Caracas, care prognozase o participare redusa la vot.

Aproape imediat, candidatul opozitiei a fost atacat de presa oficiala din Venezuela, care a insinuat ca este homosexual si agent sionist.

La inceputul saptamanii, Chavez l-a acuzat pe Capriles ca este "candidatul burgheziei, al capitalismului, al imperialismului".

Chavez se afla la putere din 1999.

Desi Hugo Chavez continua sa aiba o rata mare de popularitate printre venezuelenii saraci, tara se confrunta cu una dintre cele mai mari rate ale inflatiei din lume, fiind afectata de violenta, frecvente pene de curent si lipsa unor produse de baza.

Alegerile prezidentiale din Venezuela vor avea loc la 7 octombrie 2012.