Desi s-a vrut a fi o emisiune prin care sa se atraga simpatie asupra comunitatii de tigani si de nomazi din Marea Britanie, show-ul "Big Fat Gypsy Weddings" difuzat de postul Channel 4 a fost acuzat de rasism, in urma campaniei de promovare a celui de-al doilea sezon, in care s-a folosit sloganul "Bigger. Fatter. Gypsier" ("Mai mare. Mai gras. Mai tiganesc"), pe bannere care aveau imaginea unor tiganci tinere, relateaza Daily Telegraph.

Serialul documentar, care urmareste pregatirile de nunta ale unor cupluri de tigani, are mare succes in Marea Britanie.

"Ne intrebam daca cei de la Channel 4 ar fi fost asa pregatiti sa foloseasca expresii la fel de compromitatoare pentru alte grupuri etnice - 'mai evreiesc', 'mai asiatic', 'mai negru'", se arata in plangerea colectiva trimisa la Channel 4.

Acestia au acuzat Channel 4 ca promoveaza stereotipuri, precum barbati amenintatori si fetite imbacate provocator, desi postul tv sustine ca vrea tocmai contrariul, si anume sa combata imaginile "daunatoare" referitoare la nomazi.

Mai multi tigani s-au plans organizatiei pentru nomazi ca progamul ii transforma in ceva ce nu sunt. Organizatia i-a cerut postului de televiziune sa isi ceara scuze si sa scoata materialele de promovare.