Un ziar elen a publicat pe prima pagina o fotografie a cancelarului german Angela Merkel in uniforma nazista, cu titlul "Memorandum macht frei" ("Memorandumul va va face liberi"), o referire la un slogan nazist si la acordul solicitat de creditori pentru un nou imprumut acordat Greciei, scrie Daily Mail.

Angela Markel, in uniforma nazistaFoto: Agerpres

Posterele o infatiseaza pe Angela Merkel imbracata in uniforma unui ofiter din timpul regimului lui Hitler, purtand o banderola cu svastica si insemnele Uniunii Europene pe exterior. Totodata, ziarul elen il descrie pe cancelarul german drept un "pericol public"

Grecii sunt din ce in ce mai maniosi pe fondul masurilor dure de austeritate solicitate de Troica formata din CE, BCE si FMI. In ultimele zile, protestatarii greci au ars steaguri germane si au distrus Banca Greciei pentru a o face sa arate ca Banca Berlinului. Grecii considera, de asemenea, ca Germania incearca sa impiedice Grecia sa acceseze imprumutul de 130 de miliarde de euro in urma conditiilor impuse.

Protestele satirice, care au fost urmate de proteste violente, compara guvernul german cu nazistii care au ocupat tara in cel de-al Doilea Razboi Mondial.