Un australian trebuie sa plateasca o amenda de peste 600 de euro pentru ca si-a dezgolit posteriorul in fata reginei Marii Britanii in timpul vizitei regale din octombrie, insa acesta a prevenit marti ca va relua gestul, relateaza AFP.

Liam Warriner, in varsta de 22 de ani, barman in Sydney, este acuzat de tulburarea linistii publice in timpul unei vizite a reginei Elisabeta a II-a in Australia din toamna lui 2011. El a aparut in fata tribunalului din Brisbane (vest) si si-a recunoscut vinovatia. Instanta a decis marti plata unei amenzi de 750 de dolari australieni (609 euro).

In timp ce cortegiul regal al Elisabetei traversa orasul Brisbane, capitala statului Queensland, Liam Warriner si-a dat jos pantalonii si a alergat 50 de metri pana la escorta de motociclete cu un steag australian intre fese, conform agentiei de presa Australian Associated Press.

Acesta a explicat politiei ca gestul sau a fost un protest politic pentru a-si arata dispretul fata de monarhie si elite, a spus judecatorului in timpul procesului, citeaza Mediafax.