In dupa-amiaza zilei de 13 februarie, politia georgiana a dezamorsat o grenada plasata sub un vehicul al Ambasadei Israelului din Tbilisi. Aproape simultan, o alta bomba atasata unui vehicul in care se afla un angajat al Ambasadei Israelului din New Delhi a explodat. Nicio persoana nu a murit in cele doua incidente, insa acestea au loc dupa cateva presupuse comploturi iraniene indreptate impotriva unor cetateni israelieni, scrie Stratfor.

Potrivit sursei citate, in data de 13 februarie, ora locala 13.50, la Tbilisi a fost dezamorsata o grenada amplasata sub un vehicul al Ambasadei Israeliene. Aproape simultan, la New Delhi a explodat o bomba atasata in spatele unui vehicul in care se afla un angajat al Ambasadei Israelului. In acest al doilea caz, patru persoane au fost ranite, iar Israelul a acuzat Iranul ca se afla in spatele incidentelor. Autoritatile de la Teheran au respins acuzatiile.

Stratfor apreciaza ca cele doua incidente par sa fi fost coordonate si ca, daca tentativele de asasinare a unor diplomati israelieni continua, unele si-ar putea atinge tinta. Stratfor noteaza ca cele doua incidente au avut loc la o zi dupa comemorarea asasinarii liderului Hezbollah Imad Mughniyeh, moment prefatat de o decizie a autoritatilor israeliene de a spori masurile de securitate la ambasadele si consulatele israeliene.

Sursa citata nu exclude ca cele doua atacuri din 13 februarie sa reprezinte o continuare a altor comploturi esuate indreptate impotriva unor cetateni israelieni, petrecute de la inceputul anului in Bangkok si la Baku.

Citeste intreaga analiza pe site-ul Stratfor