Trei barbati au fost ucisi in Mexic de o multime de oameni, dupa ce au fost acuzati ca au incercat sa rapeasca un grup de elevi, relateaza BBC News.

Locuitorii din Chalco, in apropiere de Mexico City, i-au batut pe cei trei barbati, i-au stropit cu benzina si le-au dat foc.

Politia a reusit sa-l salveze pe unul dintre ei din mainile oamenilor, dar acesta a murit ulterior la spital.

Rapirile sunt frecvente in Mexic, unde bandele criminale incaseaza rascumparari in schimbul eliberarii oamenilor rapiti.

Politia a precizat ca localnicii au venit peste cei trei barbati in timp ce acestia ar fi incercat sa repeasca un grup de elevi.

Potrivit procurorului Alfredo Castillo, un grup de sase femei a incitat la violente, strigand: "Dreptate, dreptate, sunt rapitori!".

Procurorul a precizat ca, ulterior, au inceput sa sune clopotele bisericii si aproximativ 600 de oameni s-au strans in piata principala a orasului.

Un grup inarmat cu bate si sticle a inconjurat suspectii si i-a tarat in piata principala, unde au fost incendiati.

23 de oameni au fost arestati in urma acestui linsaj.

Intr-un avertisment emis miercuri, Departamentul american de Stat a tras un semnal de alarma asupra cresterii numarului de rapiri si disparitii de persoane in Mexic.

Analistii spun ca este greu de estimat numarul rapirilor, dar multe dintre acestea dureaza ore sau cateva zile, pana cand recompensa este platita.

Multe rapiri nu sunt niciodata reclamante de teama represaliilor din partea gruparilor criminale.