Cantareata americana Whitney Houston (48 de ani), considerata regina muzicii pop pana cand imaginea ei a fost distrusa de droguri, un comportament haotic si un mariaj tumultos cu Bobby Brown, a murit in cursul zilei de sambata.Anuntul a fost facutde publicistulKristen Foster, care nu a precizat cauza mortii. Decesul a fost declarat la ora locala 15:55 dupa ce o echipa de paramedici a incercat sa o resusciteze timp de 20 de minute.

Whitney HoustonFoto: whitneyhouston.com

Vezi aici o inregistrare din ultima aparitie pe scena a artistei

Potrivit TMZ.com, cantareata parea sanatoasa inainte cu numai cateva minute de a muri, mama acesteia - Cissy Houston - schimband cateva cuvinte la telefon cu fosta glorie a muzicii pop. Acelasi site mai scrie ca Houston ar fi fost descoperita moarta in locuinta sa din Beverly Hills, Los Angeles. Ulterior, acelasi site a revenit si a scris ca decesul s-a produs in camera de hotel a artistei.

Conform CNN, trupul cantaretei a fost gasit de un apropiat al acesteia, la hotelul Beverly Hilton.

Whitney Houston, una dintre artistele cu cele mai mari vanzari de discuri din toate timpurile, si-a relansat cariera muzicala la sfarsitul anului 2009, dupa ce s-a luptat multi ani cu dependenta de droguri. Insa unele dintre concertele sale incluse in acest turneu de revenire, desfasurat in 2010, au lasat mult de dorit.

Whitney Houston este singurul artist din lume care a lansat sapte albume consecutive premiate cu discuri de platina, depasind la acest capitol chiar si trupa Beatles. Pe plan mondial, diva americana a vandut peste 140 de milioane de albume si 50 de milioane de single-uri, printre care se numara si piesa "I Will Always Love You", lansata in 1993 si care a devenit una dintre cel mai bine vandute melodii din toate timpurile.

I WILL ALWAYS LOVE YOU:

I WANNA DANCE WITH SOMEBODY:

ONE MOMENT IN TIME: