Trei dintre cei patru ministri ai partidului grec de extrema dreapta LAOS, care a anuntat ca se opune noilor masuri de austeritate solicitate de creditorii tarii, si-au prezentat vineri demisia premierului Lucas Papademos, a precizat agentia de presa greaca Ana, preluata de AFP.

Ministrul Transporturilor, Makis Voridis, alaturi de cei doi secretari de stat pentru Agricultura si Marina comerciala, Asterios Rodulis si Adonis Georgiadis, care sunt si deputati ai partidului, si-au dat demisiile.

Aceste demisii intervin la doua ore dupa ce seful acestui partid, Georgios Karatzaferis, a afirmat ca nu va vota planul de austeritate impus in schimbul unui imprumut international de 130 de miliarde de euro.

"Nu pot vota" acest plan de austeritate care "umileste tara (...), nu este solutia buna", afirmase Karatzaferis, la o zi dupa ce guvernul anuntase ca s-a ajuns la un acord intre cele trei partide guvernamentale (socialistii, dreapta si extrema dreapta) asupra acestui plan.

Orice ministru care se va opune noilor masuri va fi schimbat, avertizase o sursa guvernamentala.

Format in noiembrie, guvernul lui Papademos este sustinut acum de socialistii din Pasok - care sunt majoritari - si de dreapta Noua Democratie.

In ciuda anuntului facut de LAOS, planul de masuri de austeritate, ale carui detalii nu au fost inca publicate, poate fi votat in Parlament in noaptea de duminica spre luni. Coalitia guvernamentala dispune de 252 de fotolii, dintre care doar 16 pentru LAOS, din totalul de 300 de fotolii ale Parlamentului.