O statuie-gigant a lui Kim Jong-Il, sculptata in roca unui munte, a fost dezvelita in Coreea de Nord, cu putin timp inaintea zilei de 16 februarie, data la care fostul lider de la Phenian ar fi implinit 71 de ani, anunta AFP. Kim Jong-Il a murit pe 17 decembrie anul trecut. Coreea de Nord pregateste manifestatii somptuoase pentru data de 16 februarie, aniversarea liderului decedat la sfarsitul anului trecut.

Sculptura a fost realizata in provincia Pyongan din sud-vestul tarii, in muntii Sokda, fiind insotita de inscriptia "Patriot de neinlocuit, generalul Kim Jong-Il. 16 febriarie 2012".

Autoritatile din provincia Pyongan "au ales pentru realizarea sculpturii un loc usor vizibil, venind in intampinarea dorintei arzatoare a oamenilor din intreaga tara de a preamari pentru eternitate virtutile unui nemuritor revolutionar", a anuntat agentia de stiri de stat din Coreea de Nord.

Kim Jong-Il a murit pe 17 decembrie in urma unei crize cardiace, in timpul unei calatorii cu trenul. Succesorul sau este Kim Jong-Un, fiul mai mic al fostului lider nord-coreean.