Casa Alba a respins miercuri invitatia Rusiei la un "dialog" intre fortele politice din Siria si afirma ca presedintele Bashar Al-Assad a renuntat deja la acest dialog prin continuarea violentelor impotriva propriului popor, informeaza AFP.

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, aflat in vizita in Damasc, a declarat ca "eforturile pentru incetarea violentelor trebuie sa fiie insotite de un dialog intre toate fortele politice".

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al presedintelui Barack Obama, a respins ideea unui dialog si a afirmat ca "regimul lui Assad a avut ocazia sa discute cu opozitia si cu sirienii care cer o tranzitie democratica si pasnica".

Purtatorul de cuvant Jay Carney a subliniat ca, in loc sa profite de aceasta ocazie, presedintele Assad a continuat violentele sangeroase impotriva propriului popor, "violente care continua si astazi".

"Nu credem ca acest dialog mai este posibil. Assad a ales. Iar rezultatul, rezultatul oribil al acestei alegeri, este ca numerosi sirieni, printre care si copii, sunt morti", a adaugat Carney.

"In ceea ce priveste vizita domnului Lavrov in Siria, scopul nu este clar. Ceea ce este evident este ca Rusia nu are nimic de castigat prin sprijinul oferit regimului lui Assad, ci doar instrainarea sirienilor", a avertizat Carney.