Circa 3.500 de femei din Iran se antreneaza pentru a deveni ninja, sustine un reportaj recent difizat de postul oficial iranian PressTV si preluat de Washington Post. DailyMail afirma ca "pe masura ce Israelul creste presiunea asupra Iranului, in contextul ingrijorarilor ca acesta construieste arme nucleare, aceste ninja mortale pot sa fie chemate pentru a-si apara tara daca relatiile se vor transforma intr-un conflict militar".

Razboinicele ninjaFoto: Captura YouTube

WashingtonPost scrie, citand PressTv, ca aproximativ 3.500 de femei din Iran sunt inregistrate ca pregatindu-se la cursurile de ninja.

Intr-un reportaj de sase minute filmat la Ninjutsu Club, in "inima Iranului", "femeile razboinice sunt prezentate exersand pozitii de atac, gimnastica defensiva, inarmate cu arcuri si sabii, in timp ce scot o multime de zgomote".

TheAtlantic a scris ca femeile se antreneaza "foarte serios", ele parand sa fie "o armata ninja".

WashingtonPost afirma ca "guvernul iranian a incercat o lunga perioada sa impiedice femeile sa faca sport", mentionand printre altele o decizie recenta care spune ca femeile nu pot sa schieze decat in prezenta unui barbat apropiat.

DailyMail afirma ca inregistrarea video prezinta exercitii de ninjutsu, care au devenit extrem de populare in Iran, unde 3500 de femei se pregatesc sa devina kunoichi - femei ninja. Publicatia afirma insa ca "pe masura ce Israelul creste presiunea asupra Iranului, in contextul ingrijorarilor ca acesta construieste arme nucleare, aceste ninja mortale pot sa fie chemate pentru a-si apara tara daca relatiile se vor transforma intr-un conflict militar".

Armata este obligatorie in Iran pentru barbatii de 18 ani, care trebuie sa efectueze 18 luni de serviciu militar.

In ultimele cateva saptamani, tensiunea se mentine ridicata intre statele occidentale si Iran, cu avertizari repetate ale Iranului fata de prezenta marinei americane in Golf, relansand temerile legate de o eventuala inchidere a Stramtorii Ormuz, prin care tranziteaza aproximativ 35% din petrolul transportat pe cale maritima in lume.

In ciuda amenintarilor, Washington a promis ca va mentine navele de razboi in Golf, iar Casa Alba a estimat ca amenintarile Iranului dovedesc de fapt "slabiciunea" acestei tari.

Israelul si Statele Unite au acuzat guvernul de la Teheran ca urmareste sa creeze bomba nucleara. Iranul sustine insa ca programul sau atomic are doar o componenta civila.

SUA si Israelul nu au exclus utilizarea atacurilor aeriene impotriva centrelor de productie nucleara din Iran.

Citeste si:

* Analistul Richard Silverstein: Sunt sanse mai mari de 50% ca Israelul va ataca Iranul. Regimul iranian nu este extremist, ci pragmatic si rational

* Ahmad Majidyar, American Enterprise Institute: Israelul nu poate distruge complet instalatiile nucleare ale Iranului. Atacul ar putea fi lansat cu sau fara aprobarea SUA

* Manuela Paraipan, analist de politica externa: Israelul are forta militara de a ataca unele dintre instalatiile iraniene dar fara rezultatul urmarit. Nu cred ca SUA pot sta deoparte daca interesele lor au de suferit

* Trita Parsi, National Iranian American Council: Suntem la un pas de razboi in Golful Persic

* Bret Stephens, Wall Street Journal: De ce SUA sau Israelul trebuie sa bombardeze Iranul