Ministrul rus al Afacerilor externe, Serghei Lavrov, a denuntat luni reactia "indecenta si isterica" a Occidentului dupa veto-ul opus de Rusia si de China la rezolutia ONU care condamna represiunea din Siria, relateaza AFP.

"Anumite voci din Occident care reactioneaza la votul de la ONU sunt indecente si aproape isterice", a spus Lavrov, in cursul unei conferinte de presa.

Mai multi diplomati si experti occidentali au apreciat, duminica, ca dublul veto exprimat de Rusia si de China la o rezolutie privind Siria in Consiliul de Securitate al ONU il va incuraja pe presedintele Bashar al-Assad sa continue represiunea feroce a opozantilor sirieni.

"Un proverb spune: 'Cel ce se infurie are rareori dreptate'. Declaratiile isterice au drept scop ascunderea a ceea ce se intampla, respectiv faptul ca sunt mai multe surse de violenta in Siria", a sustinut el.

Este pentru a doua oara cand Moscova si Beijingul blocheaza Consiliul de Securitate sa iasa din tacerea de aproape 11 luni asupra Siriei, perioada in care represiunea s-a soldat cu cel putin 6.000 de morti, potrivit militantilor.