Cel putin 15 automobile, lasate nesupravegheate cateva minute de catre proprietarii lor, cu motorul pornit si portierele deschise, au fost furate in capital bulgara Sofia in primele trei zile din luna februarie, transmite Novinite. Informatia a fost prezentata vineri de catre seful Unitatii Furturi Auto din Directoratul de Interne, Dimitar Masov, citad de Radioul National bulgar.

Cele mai multe dintre masinile furate sunt SUV-uri de lux. Oficialii au anuntat ca doar in ultimele 24 de ore au fost furate trei masini scumpe.

Novinite precizeaza ca furturile au avut loc cand soferul s-a dus sa cumpere un ziar sau la magazin, atunci cand proprietarul inchidea garajul sau dupa ce conducatorul auto s-a coborat din masina sa insoteasca o ruda pana la usa unui spital.

Potrivit informatiilor, astfel de furturi se inmultesc in perioada iernii, cand temperaturile sunt scazute, iar soferii isi lasa motorul pornit pentru a avea caldura in interior.

Politistii bulgari le-au cerut soferilor sa nu-si lase masinile nesupravegheate si cu motorul pornit.

Masov a declarat ca hotii au nevoie de doar 10 secunde pentru a intra in masina si a fugi. Oficialul a afirmat ca masinile mai ieftine nu sunt nici ele in siguranta.

Masinile furate sunt de obicei vandute pe bucati. Uneori, hotii le conduc pana raman fara comustibil, dupa care le abandoneaza.