Detinutii ce lucreaza la un atelier de tiparit de la o inchisoare din Vermont (SUA) au reusit sa strecoare imaginea unui porc pe blazonul Politiei Statale, cu care sunt inscriptionate masinile de politie, transmite Reuters. 30 de masini de politie au circulat cu emblema modificata in ultimul an, au declarat oficialii.

Emblema modificataFoto: Captura YouTube

Emblema oficiala contine imaginea unei vaci baltate, aflata in fata unor munti inzapeziti.

Blazonul realizat de detinuti prezinta una dintre petele de pe vaca sub forma unui porc, cu referire cel mai probabil la termenul peiorativ folosit la adresa politistilor, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Statale, Stephanie Dasaro.

"Intineaza memoria fostilor si actualilor ofiteri, in special a celora care si-au pierdut viata la datorie", a adaugat Dasaro.

Reuters scrie ca Vermont incheie contracte cu inchisori din stat pentru a angaja detinuti pentru atelierele de tiparit.

Politistii afirma ca unul dintre detinutii angajati a modificat emblema oficiala.

Un ofiter a remarcat schimbarea miercuri si a anuntat conducerea Politiei Statale.

Emblemele modificate vor fi inlaturate in perioada urmatoare, in timp ce politistii incearca sa dea de urma persoanei care a schimbat logo-ul.

"In timp ce unele persoane ar putea sa considere modificarea emblemei ca fiind amuzanta, gluma va fi suportata in mod nefericit de contribuabili", a declarat un oficial al politiei.