​Ciocniri violente au izbucnit joi, la Cairo, intre politie si manifestantii care au protestat impotriva mortii a 74 de persoane decedate in timpul unui meci de fotbal din Port Said, relateaza AFP, o drama care a "reinviat" protestele impotriva puterii militare.

Politia a folosit gaze lacrimogene impotriva grupurilor de manifestanti, care au aruncat cu pietre si au incercat sa se apropie de Ministerul de Interne. Aproximativ 388 de persoane au fost ranite in urma incidentelor, majoritatea fiind asfixiate cu gaze lacrimogene.

Aproximativ 10.000 de persoane se afla pe strazile din apropierea Ministerului de Interne, inconjurand astfel numarul mult mai mic de forte de securitate, care stau in spatele zidurilor si a gardurilor din sarma ghimpata, informeaza Associated Press. De asemenea, s-a ajuns in punctul in care protestatarii pot comunica cu fortele de ordine aflate de cealalta parte a barierelor.

Mii de protestatari s-au adunat joi seara in Piata Tahrir din centrul capitalei Cairo. "Stiu sa apere un minister, dar nu si un stadion!", au scandat unii dintre manifestanti impotriva Ministerului de Interne.

Mii de suporteri ai echipei de fotbal Al Masry, dar si cetateni obisnuiti au marsaluit in incercarea de a intimida Consiliul Suprem al Fortelor Armate si pe liderului acestuia, Hussein Tantaoui, aflat in functie dupa caderea regimului lui Hosni Mubarak.

"Acesta nu este un accident sportiv, ci un masacru militar", a strigat multimea.

Premierul Kamal al-Ganzouri a anuntat concedierea federatiei egiptene de fotbal, demisia guvernatorului din Port Said, precum si a principalelor forte de securitate ale orasului.

Cel mai recent bilant al tragediei anuntat de catre Ministerul Sanatatii arata cel putin 74 morti, inclusiv un politist.