​​Militiile rivale s-au confruntat violent miercuri, in centrul capitalei libiene Tripoli, a relatat un ziarist Reuters aflat la locul incidentului, care afirma ca luptele evidentiaza cat de volatila este situatia in tara nord-africana, la trei luni de la moartea lui Muammar Gaddafi. Un oficial din Ministerul de Interne a declarat ca luptele s-au desfasurat intre o grupare a militiilor din Misrata si unitati din Zintan.

Corespondentul Reuters a transmis ca a auzit schimburi de focuri venind din zona plajei El-Saadi, in imediata vecinatate a centrului capitalei, langa cladiri de birouri si un hotel de cinci stele. Ziaristul a relatat ca drumul situat de-a lungul plajei a fost blocat, iar un fum gros se ridica in zona, in timp ce ambulantele mergeau spre locul confruntarilor.

Cele doua tabere s-au luptat atat cu arme usoare, cat si cu armament greu. Confruntarile au durat circa 40 de minute.

Un oficial din Ministerul de Interne a declarat ca luptele s-au desfasurat intre o grupare a militiilor din Misrata si unitati din Zintan, insa nu a putut preciza care a fost cauza confruntarii.

Ambele grupari au luptat pentru inlaturarea de la putere a liderului libian Muammar Gaddafi si mentin un numar important de luptatori in capitala Tripoli.

Gaddafi a fost alungat de la putere la 23 august 2011, dupa ce rebelii din Consiliul National de Tranzitie au cucerit fortareata sa de la Bab al-Azizia. Dupa mai putin de doua luni, la mijlocul lui octombrie, fostul om forte de la Tripoli era capturat, torturat si ucis de trupele rebele chiar in Sirte, orasul sau natal.

Consiliul National de Tranzitie incearca in prezent sa-si impuna autoritatea in tara si sa formeze o forta de politie si o armata nationale.