Patru britanici ce s-au inspirat din actiunile gruparii teroriste Al-Qaeda au recunoscut ca faceau parte dintr-un grup ce intentiona sa detoneze bombe la Bursa din Londra, ambasada Statelor Unite din capitala britanica si la locuinta primarului Boris Johnson, transmite The Telegraph. Mohammed Chowdhury, Shah Rahman, Gurukanth Desai si Abdul Miah au pledat vinovati la acuzatia de implicare in pregatirea unor acte de terorism.

Suspectii au fost arestati in decembrie 2010.

Politistii au descoperit "o lista a tintelor" in locuinta liderului grupului, unde erau trecute numele si adresele a doi rabini si ale primarului Londrei, precum si locatia ambasadei SUA.

Pe lista erau trecute literele LXC, de la London Stock Exchange.

De asemenea, mai multe bucati rupte ale unei pagini indicau schema unei masini-capcana.

Telegraph scrie ca acuzatii, din Londra, Stoke si Cardiff, au fost inspirati de gruparea Al-Qaeda in Peninsula Araba si au folosit revista de propaganda islamica "Inspire" ca ghid pentru realizarea planurilor.

Alti cinci barbati s-au intalnit cu complotistii si au planuit sa calatoreasca in strainatate pentru a se antrena, inainte de a lansa atacuri. Cei noua acuzati, care sunt cu totii cetateni britanici, isi vor primi pedepsele saptamana viitoare.

Doi dintre ei au efectuat operatiuni de supraveghere in centrul Londrei, discutand de asemenea despre lansarea unui atac asupra Parlamentului, asemanator celui de la Mumbai din 2008.

Complotistii au discutat in Stoke sa atace pub-uri si cluburi, insa au decis sa mearga mai intai peste hotare, ca sa se antreneze.

Grupul din Stoke era orginar din Pakistan, in timp ce cele din Londra si Cardiff proveneau din Bangladesh.

Cele trei grupuri s-au intalnit pe Internet, pe site-urile unde se face prozetelism islamist sau pe alte pagini de comunicare instant.