Conflictele dintre prim-ministrul rus Vladimir Putin si protestatarii antiguvernamentali s-ar putea transforma intr-un razboi civil, a declarat unul dintre candidatii la alegerile prezidentiale, miliardarul Mihail Prohorov, dupa cum relateaza RIA Novosti.

"Sunt pentru Rusia cu Putin, dar si pentru Rusia scriitorului Boris Akunin si a blogger-ului Alexei Navalny, cei care cer demisia lui Putin", a afirmat Prohorov, in cadrul unui interviu acordat saptamanalului Der Spiegel.

"Daca partidele din opozitie nu reusesc sa ajunga la o intelegere, cel mai rau scenariu este un razboi civil", a declarat Prohorov, care va candida la alegerile prezidentiale din 4 martie impotriva lui Vladimir Putin si a altor trei candidati.

Omul de afaceri, a carui avere este estimata la 18 miliarde de dolari, a facut apel la "evolutie, nu revolutie" si a recunoscut ca premierul Vladimir Putin are anumte realizari, insa a promis, de asemenea, sa adopte reforme politice si economice in cazul in care va iesi invingator.

Fostul presedinte rus se confrunta cu cele mai mari proteste de strada din ultimii 20 de ani, dupa ce partidul sau, Rusia Unita, a castigat alegerile parlamentare din decembrie. Scepticii insista, de altfel, ca rezultatul alegerilor a fost obtinut prin frauda si atrag atentia ca o frauda similara s-ar putea produce si la alegerile din martie.