Municipalitatea orasului Moscova a recomandat directorilor de scoli sa modifice perioada vacantei de primavara pentru inceputul lunii martie, pentru ca pana la 4 martie sa fie cat mai putini doritori de a participa la actiunile de protest, scrie Vedomosti, citand afirmatia unui responsabil federal. Informatia a fost confirmata de directorul uneia dintre institutiile de invatamant.

Potrivit spuselor acestuia, subiectul a fost dezbatut la consfatuirile cu cadrele didactice, dar nu ca un ordin venit de sus, ci ca o recomandare. Sunt scoli unde parintii au fost deja informati ca vacanta va incepe la sfarsitul lunii. „De parca nu stiti de ce!”, a replicat o profesoara intrebata fiind care este rostul acestei masuri. Din cauza eventualelor mitinguri, a explicat ea.

Totusi, directorii multor scoli moscovite au declarat ca vacanta se va desfasura la termenul fixat initial.

Vedomosti aminteste ca, dupa alegerile parlamentare de la inceputul lunii decembrie 2011, autoritatile moscovite au intervenit de cateva ori in procesul de invatamant. Printre altele, pentru scolile capitalei au fost de nenumarate ori modificate datele lucrarilor trimestriale, pentru ca elevii sa ramana concentrati pe studiu, renuntand sa participe la actiunile de protest.