Ministrul german de Finante Wolfgang Schaeuble a sugerat duminica, intr-un interviu pentru Wall Street Journal, ca Grecia ar putea sa nu mai primeasca bani din partea zonei euro daca nu va aplica reformele anuntate, agitand spectul unei incapacitati de plata, citeaza Mediafax.

"Grecia trebuie sa decida", a raspuns el cand a fost intrebat daca zona euro va acorda sau nu un al doilea plan de ajutoare, dupa cel din 2010, estimat la peste 130 de miliarde de dolari.

Europa este "pregatita sa sustina Grecia" cu un nou plan de ajutorare, a subliniat ministrul german, dar daca aceasta "nu pune in aplicare deciziile necesare si se multumeste cu efecte ale unor anunturi, (atunci) nicio suma a vreunui ajutor nu poate rezolva problema", a insistat ministrul german.

"Poate ca noi si partenerii nostri ar trebui sa studiem modalitati de ajutorare a Greciei in aceasta sarcina dificila intr-un mod mai strict", a adaugat el, referindu-se la propunerea sa de a plasa Grecia sub tutela bugetara in schimbul acordarii unor noi ajutoare.

Germania ridica astfel tonul, in timp ce Atena a respins aceasta propunere duminica, prin intermediul ministrului sau de Finante Evanghelos Venizelos.