Peste 400 de manifestanti anticapitalisti au fost arestati in Oakland, California, iar alti patru au fost raniti, dupa ce au incercat sa intre in primarie si in alte cladiri din oras, politia fiind nevoita sa foloseasca gaze lacrimogene, anunta AFP.

Aproximativ 200 de activisti ai miscarii "Occupy DC", unii dintre ei cu pieptul gol sau sanii dezgoliti, au manifestat, de asemenea, in fata unui hotel din Washington in care erau reuniti mai multi oficiali, printre care presedintele american Barack Obama si sotia sa Michelle.

Protestele miscarii anticapitaliste au fost descrise de politie ca fiind cele mai violente de la debutul anului, unii dintre manifestanti ignorand ordinele politistilor. Ei au aruncat cu pietre si diferite obiecte in fortele de ordine.

La Washington, manifestantii au protestat fata de o amenintare cu expulzarea, luni, a taberei lor de corturi din McPherson Square. In fata hotelului de cinci stele in care se desfasura gala anuala a exclusivistului Alfalfa Club, manifestantii au dansat si au sarit in fata politistilor.

In ciuda temperaturilor scazute, printre dansatori se aflau mai multe tinere cu sanii dezgoliti, dintre care una si-a inscriptionat pe abdomen cuvintele "libertate de exprimare".