Martina Navratilova, fosta campioana americana cu 18 premii de Grand Slam, a relansat vineri polemica legata de homosexualitate, pe care si-o asuma, impotriva lui Margaret Court, australianca ce a castigat 24 de turnee de mare slem si devenita intre timp pastor evanghelic, predicand deschis impotriva casatoriilor "gay", relateaza AFP.

Navratilova i-a raspuns in cotidianul Herald Sun lui Court, care declarase ca homosexualitatea este o "alegere".

"Spuneti ca este o alegere sa fii gay. Vreti sa spuneti ca ati avut o inclinare atat pentru femei cat si pentru barbati, si ca ati ales barbatii? Aceasta ar putea explica atitudinea dvs. asupra acestui subiect", scrie ea.

Militantii pentru cauza homosexualitatii au prevazut o manifestatie pasnica impotriva pozitiilor predicate de Margaret Court cu ocazia Open-ului Australiei.

Margaret Court a afirmat ca nu se lasa impresionata de astfel de proteste.

"Este dur ca ei isi pot exprima opinia lor iar eu nu. Exista acolo ceva ce nu merge. Traim intr-o societate libera si militez pentru familii formate dintr-o sotie si un sot. Nu voi ceda niciodata asupra acestui punct", afirmase ea, joi.

Federatia australiana a precizat ca nu impartaseste opiniile lui Margaret Court.

"Respectam palmaresul jucatoarei, nu are egal", scrie Tennis Australia, intr-un comunicat, "dar vederile sale persoanele ii apartin si ele nu sunt impartasite de Tennis Australia".

"Ca si WTA (Federatia internationala de tenis), credem ca toata lumea trebuie tratata egal si drept", a precizat federatia australiana.