​11 persoane au fost ucise sau ranite, insa un numar mult mai mare de oameni ar putea fi prinsi sub daramaturi, dupa ce trei cladiri s-au prabusit miercuri seara intr-un cartier istoric din Rio de Janeiro (Brazilia). Bilantul a fost dat publicitatii de postul tv Globo News, care citeaza Apararea Civila din Brazilia, potrivit AFP. Motivele prabusirii celor trei imobile sunt necunoscute.

Prabusirea celor trei cladiri a dat cartierului din orasul brazilian un aspect de "camp de batalie", zona fiind acoperita de moloz, comenteaza AFP.

"Trei imobile s-au prabusit, unul de 20 de etaje, unul de 10 etaje si unul mai mic, de 3 sau 4 etaje", a anuntat primarul Eduardo Paes, care a prezentat un bilant de doar "4 sau 5 persoane spitalizate", precizand insa ca "in acest moment nu putem prezenta un numar al victimelor, ci doar speculatii".

Cauza prabusirii celor trei imobile de pe strada Treze de Maio, din apropierea Teatrului municipal - cartier istoric aglomerat in timpul zilei dar aproape pustiu la orele serii - ramane necunoscuta. In timo ce martorii au vorbit despre o explozie violenta, primarul a evocat posibilitatea existentei unei "probleme de structura" la aceste cladiri.