In orasul rus Kuzbass s-a desfasurat, sub lozinca „Avem ce apara!” un miting anti-Piata Bolotnaia. Asteptand sosirea premierului Vladimir Putin, minerii au cantat „Presedintelui ii sta bine zambind, pe schiuri si in kimono”, scrie RBK Daily. In hala uzinei miniere au fost mobilizati peste 6000 de oameni, in special tineri. Ei sustin ca au aflat de miting de pe reteaua de socializare „Vkontakte”.

Pana sa vina seful guvernului rus, pe scena special amenajata s-a dansat si s-a cantat. Mai intai despre metalurgistii care sunt iscusiti. Apoi despre Putin, a carui politica este pe placul asistentei. „Rusie, nu sta la rascruce de drumuri, chiar daca maine va fi o lupta. Mergi inainte, Vladimir Putin! Iar noi te vom urma in atac”, a strigat multimea.

Jurnalistii invitati la manifestatie au fost serviti cu placinte si icre negre. Cand Putin a aparut, in hala s-a lasat o liniste de mormant. Urcand la tribuna, premierul a declarat ca „minerii sunt oameni care spun orice, oricum si oricand. Pe voi se bazeaza Rusia”, a lansat Putin. A vorbit ceva mai mult de 5 minute, grabindu-se sa-si continue drumul, nu inainte de a strange cateva maini si de a schimba in goana cateva cuvinte cu oamenii care-l asteptasera aproape o ora. Putin avea intalnire cu echipa nationala de judo.