Sotia capitanului navei Costa Concordia, acuzat ca ar fi provocat scufundarea vasului, s-a declarat profund indignata de modul in care sotul ei a fost portretizat de mass-media, scrie Reuters. Capitanul Francesco Schettino a fost acuzat de producerea dezastrului din 13 ianuarie, in urma caruia 16 persoane au murit, dupa ce vasul cu 4200 de pasageri la bord a esuat in largul unei coaste din Italia.

"Sotul meu se afla in centrul unei furtuni mediatice fara precedent", a afirmat Fabiola Rossi, intr-un interviu acordat revistei franceze Paris Match. "Nu-mi pot imagina o alta tragedie navala sau aeriana in care partea responsabila sa fie tratata cu asemenea violenta...Aceasta este o vanatoare de om, oamenii sunt in cautarea unui tap ispasitor, a unui monstru".

Schettino a fost acuzat de omucidere, de producerea naufragiului, precum si de faptul ca ar fi abandonat nava. Ziarele italiene l-au prezentat drept un las, dupa ce o inregistrare a discutiei sale cu un agent de paza a fost divulgata presei.

Intrebata daca este furioasa pentru tratamentul "aplicat" sotului sau, Fabiola Rossi a raspuns ferm: "Dar tu nu ai fi?".

Francesco Schettino "este o persoana hotarata, ferma si lucida. Este capabil sa analizeze situatiile, sa le inteleaga si sa le gestioneze. Acasa este ordonat si meticulos, altfel este o persoana prietenoasa si amuzanta, care castiga respectul oamenilor", a mai declarat sotia capitanului.

Potrivit avocatului lui Schettino, capitanul de vas isi asuma partial responsabilitatea pentru dezastru, insa ancheta se va extinde pentru a include partile terte cu care acesta s-a aflat in contact.