Un taur cu coarnele aprinse a calcat in picioare si a impuns, fatal, un barbat, sambata, in timpul unui festival din estul Spaniei, au declarat oficialitatile locale citate de AP, scrie Yahoo News.

Un taur cu coarnele aprinse, in timpul unui festival dedicat Sfantului Anton, organizat in Gilet (Spania)Foto: Agerpres/AP

Multe orase din estul si nord-estul Spaniei sarbatoresc evenimentele religioase cu "toros embolados", tauri cu coarnele in flacari. In timpul unor astfel de festivaluri, organizatorii fixeaza mingi de ceara aprinse, sau artificii, de coarnele animalelor inainte de a le da drumul pe strazile inguste si in piete. Taurii alearga haotic, atatate de multime, si dau din cap reactionand la flacari sau artificii. Spre deosebire de alte evenimente de acest tip, taurii nu sunt ucisi la final.

Primarul localitatii Navajas cu o populatie de 730 de persoane, Jose Vicente Torres, a relatat ca barbatul, in varsta de 45 de ani care venise din localitatea Alboraia aflata la o distanta de 70 de km, s-a impiedicat tocmai in momentul in care animalele au fost eliberate. Taurul l-a atacat pe barbat, apoi l-a calcat pe cap cauzandu-i "leziuni ireversibile". Serviciile de urgenta nu au putut salva viata victimei.

Primarul a oferit condoleante familiei insa a declarat ca nu va anula evenimentele similare programate pentru dimineata zilei de duminica.

"Desi orasul nostru este mic, multi oameni din alte parti vin sa vada festivitatile noastre dedicate Sfantului Anton" a explicat Torres, adaugand ca de steagurile puse la primaria orasului au fost legate funde negre in semn de doliu si respect.

Parlamentul regional al regiunii catalane de nord-est a interzis luptele cu tauri in iulie 2010, in urma unei campanii de colectare de semnaturi organizate de activistii pentru drepturile animalelor. Interdictia a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2011. Autoritatile au adoptat apoi o noua legislatie prin care protejeaza traditia taurilor cu coarnele aprinse. Criticii au catalogat drept ipocrita interzicerea unui obicei si consacrarea altuia prin lege.